Auvergneský salát se zelenou čočkou a Novodvorskou hořčicí

Pro 4 osoby:

- Bílý kudrnatý salát, připravený, omytý a osušený

- 200 g zelené čočky

- 1 svazeček petržele, tymiánu a bobkového listu 

- 1 střední cibule, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, 1 menší stonek řapíkatého celeru

- 3 dostatečně silné plátky horské šunky

- 2 polévkové lžíce nasekané petrželky

- 1 sáček vylouskaných lískových oříšků

Zálivka:

- 3 polévkové lžíce červeného vinného octa

- 9 polévkových lžic oleje z lískových ořechů (nebo jiného)

- 2 polévkové lžíce novodvorské hořčice

- sůl - pepř

Uvaříme zelenou čočku:

-  Čočku namočíme na hodinu do studené vody. Necháme okapat.

-  Znovu zalijeme vodou.

-  Vaříme se svazečkem petržele, tymiánu a bobkového listu, cibulí, mrkví, stroužkem česneku a stonkem řapíkatého celeru, tak  aby zůstala křupavá.

-  Necháme okapat. Zeleninu vyjmeme. Uchováme teplé..

Připravíme zálivku.

 Na 4 velké talíře rozdělíme salát, vařenou vlažnou čočku smíchanou se zálivkou a šunku nakrájenou předem na nudličky.

 Povrch posypeme mírně opraženými oříšky a petrželkou.

Dobrou chuť.